Hozzávalók:
Elkészítése:
56 dkg lisztet mély tálba teszünk és 4 dkg élesztőből kevés tej hozzáadásával kovászt készítünk. Ha megkelt hozzá teszünk még 6 tojássárgáját, kis cukrot, sót, egy kevés rumot és 14 dkg felolvasztott vajat, kanállal veregetve, jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, fánkszúróval kiszaggatjuk, és kelni hagyjuk. Ha már magasra megkeltek, forró zsírba fordítva, mint a hogy a deszkán feküdtek bele teszünk egy párt, befödjük míg szép szint nem kaptak és aztán födetlenül a másik oldalán is megsütjük és tiszta itatós pappírra kiszedjük. Asztalra magasan felrakva, lecukrozva, ízlés szerinti befőttel – melyet külön adunk – forrón tálaljuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914