Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Farsangi fánk 1914

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 56 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 6 tojássárgája
  • kis cukor
  • kevés rum
  • 14 dkg felolvasztott vaj
  • liszt
  • forró zsír
  • cukor
  • ízlés szerinti befőtt, gyümölcslekvár

Elkészítése:

56 dkg lisztet mély tálba teszünk és 4 dkg élesztőből kevés tej hozzáadásával kovászt készítünk. Ha megkelt hozzá teszünk még 6 tojássárgáját, kis cukrot, sót, egy kevés rumot és 14 dkg felolvasztott vajat, kanállal veregetve, jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, fánkszúróval kiszaggatjuk, és kelni hagyjuk. Ha már magasra megkeltek, forró zsírba fordítva, mint a hogy a deszkán feküdtek bele teszünk egy párt, befödjük míg szép szint nem kaptak és aztán födetlenül a másik oldalán is megsütjük és tiszta itatós pappírra kiszedjük. Asztalra magasan felrakva, lecukrozva, ízlés szerinti befőttel – melyet külön adunk – forrón tálaljuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!