Farsangi fánk
Nincsen farsang fánk nélkül! A lekvárral töltött édességet egy kicsit macerás elkészíteni, de megéri a bíbelődést. Te se hagyd ki ezt a habkönnyű, finoman illatozó csemegét!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás sárgája
- 6 dkg margarin
- 2 evőkanál rum
- 4 dl 1,5%-os tej
- 5 dkg élesztő
- reszelt citromhéj
- csokoládé tortabevonó
- áfonyalekvár
Elkészítése:
Az élesztőből, 1dl langyos tejből és 3 dkg porcukorból kovászt készítünk. Kelesztjük. A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a maradék tejet, a reszelt citromhéjat, a rumot és végül a megkelt kovászt.
Simára és hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük, majd lisztezett gyúródeszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk. Ismét kelesztjük, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
A fecskendő vagy éles végű habzsák segítségével a kész fánk belsejébe nyomjuk a töltelékeket, csokipudingot vagy lekvárt. A kész fánkokat olvasztott csokiba mártjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: