Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Farsangi fánk (1)

Farsangi fánk

Nincsen farsang fánk nélkül! A lekvárral töltött édességet egy kicsit macerás elkészíteni, de megéri a bíbelődést. Te se hagyd ki ezt a habkönnyű, finoman illatozó csemegét!

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 6 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum
  • 4 dl 1,5%-os tej
  • 5 dkg élesztő
  • reszelt citromhéj
  • csokoládé tortabevonó
  • áfonyalekvár

Elkészítése:

Az élesztőből, 1dl langyos tejből és 3 dkg porcukorból kovászt készítünk. Kelesztjük. A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a maradék tejet, a reszelt citromhéjat, a rumot és végül a megkelt kovászt.

Simára és hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük, majd lisztezett gyúródeszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk. Ismét kelesztjük, majd forró olajban aranysárgára sütjük.

A fecskendő vagy éles végű habzsák segítségével a kész fánk belsejébe nyomjuk a töltelékeket, csokipudingot vagy lekvárt. A kész fánkokat olvasztott csokiba mártjuk.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!