Fánk búzacsírából
Hozzávalók:
- 50 g mazsola
- 4 evőkanál grappa (olasz pálinka)
- 0,5 l erősen fűszerezett zöldség-alaplé
- 70 g búzacsíra-őrlemény
- 240 g félzsíros túró
- 2 tojás
- 80 g darált mogyoró
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű (Graham) liszt
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál vaj
Előkészítés: 15 perc Főzés: 27 perc
Endivia vagy fejes salátával ezek a fánkok ízletes főfogásként kínálhatók.
Elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk a pálinkába. Felforraljuk az alaplét beleöntjük a búzacsírát. Kis lángon 15 percig hagyjuk lassan főni. Ekkor a kását engedjük egy kicsit kihűlni.A túrót, tojásokat, mogyorót, lisztet és a mazsolát a pálinkával együtt belekeverjük a kásába. Pihentetjük. Felforrósítjuk az olaj felét, hozzáadjuk a vajat. Egy-egy fánkhoz 1 evőkanállal kiveszünk a kásából, majd az olajban a kanállal kissé lelapítjuk. Mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük a fánkokat. A kész sült fánkokat kivesszük a serpenyőből. és meleg helyen tartjuk. A következő adaghoz a maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, és kisütjük benne a többi fánkot. Végül az elkészült összes fánkot lapos tányérra rendezzük, és így kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: