Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fánk búzacsírából

Fánk búzacsírából

Hozzávalók:

  • 50 g mazsola
  • 4 evőkanál grappa (olasz pálinka)
  • 0,5 l erősen fűszerezett zöldség-alaplé
  • 70 g búzacsíra-őrlemény
  • 240 g félzsíros túró
  • 2 tojás
  • 80 g darált mogyoró
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű (Graham) liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj

Előkészítés: 15 perc     Főzés: 27 perc

Endivia vagy fejes salátával ezek a fánkok ízletes főfogásként kínálhatók.

Elkészítése:

A mazsolát beáztatjuk a pálinkába. Felforraljuk az alaplét beleöntjük a búzacsírát. Kis lángon 15 percig hagyjuk lassan főni. Ekkor a kását engedjük egy kicsit kihűlni.A túrót, tojásokat, mogyorót, lisztet és a mazsolát a pálinkával együtt belekeverjük a kásába. Pihentetjük. Felforrósítjuk az olaj felét, hozzáadjuk a vajat. Egy-egy fánkhoz 1 evőkanállal kiveszünk a kásából, majd az olajban a kanállal kissé lelapítjuk. Mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük a fánkokat. A kész sült fánkokat kivesszük a serpenyőből. és meleg helyen tartjuk. A következő adaghoz a maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, és kisütjük benne a többi fánkot. Végül az elkészült összes fánkot lapos tányérra rendezzük, és így kínáljuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!