Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Debreceni kolbászos fánk

Debreceni kolbászos fánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya,
  • 25 dkg liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2 tojás, só,
  • 2 dl tej,
  • 2,5 dl olaj,
  • 25 dkg lángolt kolbász.

Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben áztatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk. Beledagasztjuk az olajat, és jó vékonyra kinyújtjuk. Feldaraboljuk téglalap alakú darabokra, mindegyikre egy darab lángolt kolbászt helyezünk, és becsomagoljuk. Langyos helyen pihentetjük, letakarva mindaddig, amíg sütni kezdjük. Bőséges, forró olajban pirosra sütjük, és jó melegen tálaljuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!