Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csörögefánk

Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt,
  • 6 tojás sárgája,
  • 1 kávéskanál porcukor,
  • csipet só,
  • egy kevés tejföl (kb. két evőkanál),
  • 1 evőkanál rum (vagy 1 3/4 doboz rumaroma),
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálban a hozzávalókból rugalmas, rétestészta keménységű (tehát inkább lágy) tésztát gyúrunk. Ha jól kidolgoztuk, két cipóra osztjuk, és letakarva legalább fél óráig pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán késpenge (kb. 3 mm) vastagságúra nyújtjuk ki, és derelyevágóval 3-4 cm széles és 10 cm hosszú téglalapokra v. rombuszokra vágjuk a tésztát.

A rombuszokat középen bevágjuk, és a nyíláson át a tésztát a sarkánál fogva átbújtatjuk, kissé megcsavarjuk, így lesz szép formája.(Persze a fánk e művelet nélkül is elfogy…) Forró, bő olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.(Nagyon rövid ideig kell sütni.) Szűrőkanállal kiszedjük, tálra tesszük, még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. Lekvárt is kínálhatunk hozzá.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!