Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csőrege (csöröge) fánk 1914

Csőrege (csöröge) fánk

Hozzávalók:

  • 6 dl liszt
  • 6 tojássárgája
  • kevés só
  • kevés cukor
  • bor
  • forró zsír
  • cukor

Elkészítése:

6 dl liszthez veszünk 6 tojássárgáját, kevés sót, cukrot és borral kemény tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk, kártya nagysága darabokra vágjuk a derelyevágóval és azzal egy pár bevágást teszünk a tésztába, összefonjuk, forró zsírban kisütjük és lecukrozva asztalra adjuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!