Aszalt barackos farsangi fánk
Hozzávalók:
- 10 dkg cukrozott citromhéj,
- 15 dkg aszalt barack (vagy bármilyen aszalt gyümölcs),
- 1 dl rum,
- 1,25 dl tej,
- 1 evőkanál cukor,
- 1 csipet só,
- 2 dkg élesztő,
- 25 dkg liszt,
- 3 tojás sárgája,
- 7 dkg margarin/vaj,
- 8 dkg hámozott mandula,
- vaníliás cukor a szóráshoz
Elkészítése:
A cukrozott citromhéjat és az aszalt barackot apróra vágjuk, megöntözzük a rummal, majd lefedve fél óráig áztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet. Fakanállal belekeverjük a tojássárgájákat, a margarint és a csipet sót. Letakarva fél óráig kelesztjük. Beledolgozzuk a durvára vágott mandulát, a citromhéjat és az aszalt barackot. Kiskanálnyi adagokat szaggatunk a tésztából és a tálcára rakjuk őket. Az olajat felforrósítjuk, majd mérsékelt tűzön kisütjük benne a fánkgolyókat. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: