Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Epres Eckler fánk

Epres Eckler fánk

Hozzávalók 12-15 darabhoz:

  • 40 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3-4 egész tojás
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • fél rúd vanília

Elkészítése:

A vizet, vajat, sót egy lábosba tesszük, felforraljuk, a liszttel addig főzzük, míg a fazék faláról le nem válik. A felütött tojásokat elkeverjük, és apránként hozzáadjuk, akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni belőle. Papírozott sütőlemezre nyomózsák használatával hosszú formákat készítünk belőle, majd 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlés után fűrészfogú késsel kettévágjuk. A tejszínt a porcukorral és a vaníliával habbá verjük, a megmosott és felszeletelt eprekkel a fánkok közepére rétegezzük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!