Török kenyér
Aki már járt török piacon valamely keleti vagy nyugati nagyvárosban (Naschtmarkt in der Wien), pontosan tudja, mire számíthat, amikor a török kenyér kifejezést meghallja.
Bár elkészítése bonyolultnak tűnik, és valóban hosszadalmas, a végeredmény mindenért kárpótolja Önt. Olyan puha, és ízletes kenyeret kap majd, melyet nem bír majd letenni. Azok, akik már próbálták a piacokon, tudjak jól, miről beszélek. Egy kevés olajbogyóval, friss fetasajttal, sült paprikával keleti vacsorát varázsolhat!
Hozzávalók: (8 db-hoz)
- 2 tk száraz élesztő
- 1 csésze melegvíz
- 3 csésze liszt
- 1 tk só
Elkészítése:
Oldjuk fel az élesztőt 1 csésze melegvízben, keverjük bele a lisztet és a sót. Dagasszuk pár percig. Fedjük be konyharuhával, hagyjuk kelni meleg helyen 3 órát.
Melegítsük elő a sütőt 280oC-ra.
Vegyük 6 egyenlő részre a tésztát és formáljunk belőle labdákat. Tenyérrel, vagy sodrófával lapítsuk ki 1 centi vastagra 13 cm szélesre minden gombot, majd tegyük sütőlapra, süssük 10 percig, vagy amíg a pita világos aranybarna nem lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: