Hát persze, hogy gépi!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Szokásomtól eltérően azért grammokat és mililitereket írtam, mert nagyon fontos a pontos kimérés és a sorrend.
Az összetevőket a megadott sorrendben beledobáljuk a gép üstjébe és kiválasztjuk a megfelelő francia kenyér porgramot, a 680 grammos súlyt és a világos színt. … és várunk géptől függően 3 és fél – 4 órát. Ha kész, kiveszem az üstből, a kenyérből a keverő lapátot, megkenegetem vízzel és rácson konyharuhába csavarva várom meg, hogy kihűljön.
Még jobb
Van hogy olyanom van, hogy magos kenyeret sütök. Ekkor
teszek hozzá, mikor a gép (kb. egy órával az indítás után) jelez. Ezeket vagy együtt, vagy külön-külön, vagy bármely keverékben használom – mikor milyen kedvem van-, de sohasem lépem túl az összesen 75 grammot.