Ticci kenyere
Hát persze, hogy gépi!
Hozzávalók:
- 260 ml víz
- 18 ml olaj
- 3 g só
- 10 g tejpor
- 15 g cukor
- 360 g fehér finom liszt
- 3,5 g száraz (Oetker) élesztő
- 1 db 200 mg-s C-vitamin tabletta porrátörve
Elkészítése:
Szokásomtól eltérően azért grammokat és mililitereket írtam, mert nagyon fontos a pontos kimérés és a sorrend.
Az összetevőket a megadott sorrendben beledobáljuk a gép üstjébe és kiválasztjuk a megfelelő francia kenyér porgramot, a 680 grammos súlyt és a világos színt. … és várunk géptől függően 3 és fél – 4 órát. Ha kész, kiveszem az üstből, a kenyérből a keverő lapátot, megkenegetem vízzel és rácson konyharuhába csavarva várom meg, hogy kihűljön.
Még jobb
Van hogy olyanom van, hogy magos kenyeret sütök. Ekkor
- hántolt tökmagot,
- hántolt napraforgómagot,
- lenmagot,
- fenyőmagot
teszek hozzá, mikor a gép (kb. egy órával az indítás után) jelez. Ezeket vagy együtt, vagy külön-külön, vagy bármely keverékben használom – mikor milyen kedvem van-, de sohasem lépem túl az összesen 75 grammot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: