Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Ticci kenyere

Ticci kenyere

Hát persze, hogy gépi!

Hozzávalók:

  • 260 ml víz
  • 18 ml olaj
  • 3 g só
  • 10 g tejpor
  • 15 g cukor
  • 360 g fehér finom liszt
  • 3,5 g száraz (Oetker) élesztő
  • 1 db 200 mg-s C-vitamin tabletta porrátörve

Elkészítése:

Szokásomtól eltérően azért grammokat és mililitereket írtam, mert nagyon fontos a pontos kimérés és a sorrend.

Az összetevőket a megadott sorrendben beledobáljuk a gép üstjébe és kiválasztjuk a megfelelő francia kenyér porgramot, a 680 grammos súlyt és a világos színt. … és várunk géptől függően 3 és fél – 4 órát. Ha kész, kiveszem az üstből, a kenyérből a keverő lapátot, megkenegetem vízzel és rácson konyharuhába csavarva várom meg, hogy kihűljön.

Még jobb

Van hogy olyanom van, hogy magos kenyeret sütök. Ekkor

  • hántolt tökmagot,
  • hántolt napraforgómagot,
  • lenmagot,
  • fenyőmagot

teszek hozzá, mikor a gép (kb. egy órával az indítás után) jelez. Ezeket vagy együtt, vagy külön-külön, vagy bármely keverékben használom – mikor milyen kedvem van-, de sohasem lépem túl az összesen 75 grammot.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!