Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rozskenyér matyó

Rozskenyér

Hozzávalók:

  • három kg rozsliszt
  • fél tenyér nagyságú kovász
  • három-négy dkg élesztő
  • még két kg rozsliszt
  • tizenkét dkg só

Elkészítése:

Három kg rozslisztből fél tenyér nagyságú kovásszal és három-négy dkg élesztővel lágy tésztát készítünk, és ezt három-négy óra hosszat kelesztjük. Ekkor még két kg rozsliszttel, tizenkét dkg sóval és kellő mennyiségű vízzel bedagasztjuk, és erősen kidolgozzuk. Tizenöt-húsz percig újra kelni hagyjuk. aztán kiszaggatjuk, és vízzel megkenve forró kemencében kisütjük. Pető Margit: Matyó konyha

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!