Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kis edényben futtassa fel az élesztőt (a cukrot és 1/2 csésze meleg vizet hozzáadva alaposan oszlassa el az élesztőt, majd hagyja meleg helyen állni kb. 10 percig).
Szitáljon egy csészényi lisztet egy nagy tálba, Adja hozza a felfuttatott élesztőt, és keverje össze alaposan. Fedje le a tálat folpackkal, és tegye meleg helyre 30 percig, amíg szivacsos nem lesz a tészta állaga. Keverje a maradék lisztet a masszához. Adja hozzá a sót, a maradék 1 és 1/4 csésze vizet, és keverje össze alaposan.
Fordítsa ki az edényből a tésztát egy hideg, enyhén belisztezett munkafelületre (legmegfelelőbb a márvány), és hintse meg liszttel. Kezet is lisztezze be, hogy ne ragadjon a tésztához, és gyúrja kb. 10 percen keresztül, ameddig igazan összeáll és nem marad ragadós. Helyezze a tésztát enyhen olajozott tálba, és fedje le lazán konyharuhával. Hagyja pihenni egy óran át, amíg duplájára nem nő.
Melegítse a sütőt 230°C fokra. Helyezzen egy pizza sütő követ, cseréplapot vagy tepsit a sütő középső szintjére. A kétszeresére nőt tésztát tegye meglisztezett munkafelületre, gyengéden nyomkodja ki belőle a levegőt, és lapítsa szét. Formázzon hengert a tésztából, és válassza négy egyenlő részre. Mind a négy részből gyúrjon gömbölyű formát. Takarja le a tésztalabdákat nedves ronggyal, és hagyja pihenni őket még 20 percig. Miután keltek még egy kicsit, a kézfejet használva lapítsa szét a gombóckákat, majd nyújtson belőlük négy kerek, kb. 20 centi átmérőjű, nem túl vékony (kb. 1, 5 cm vastagságú) kört.
Keverje össze a tojássárgákat a tejjel, és ezzel kenje meg a tésztakörök tetejét. Végül szórja meg a köröket a szezámmaggal és a köménymaggal. Szórja a kukoricakorpát a pizzakőre, vagy egy sütőlapátra vagy a tepsire, majd helyezze rá a négy kerek lapot, (ha nem fér el egyszerre, külön-külön) és süsse 10 percig az egyes lapokat. Akkor van készen a kenyér, ha arany-színűen világos ha barna a teteje. Szervírozza melegen.