Hozzávalók:
a sziruphoz:
Elkészítése:
A sütőt 160°C-ra bekapcsoljuk. Egy vekniformát kibélelünk sütőpapírral. A lisztet sütőporral meg egy csipet sóval összevegyítjük. A megpuhult vajat tálba tesszük. Porcukrot, reszelt citromhéjat adunk hozzá, és kikeverjük, mint a vajkrémet. Azután beleütünk négy egész tojást, és alaposan eldolgozzuk. Apránként beleszórjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg teljesen sima nem lesz a tészta. Belesimítjuk a kibélelt vekniformába, és nem túl meleg sütőbe toljuk. Körülbelül másfél órán keresztül sütjük, míg aranybarna nem lesz a vekni, és a tészta ujjnyomásra rugalmasan nem reagál. Közben elkészítjük a szirupot. A citrom sárga héjából kis csíkokat levagdosunk, ez lesz a díszítés. A levét kifacsarjuk, cukorral elkeverjük, és gyenge lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad, és szirupszerűen besűrűsödik. A megsült veknit kivesszük a sütőből, és ha egy kicsit hűl, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A talpára visszafordítva hosszúkás üvegtálra tesszük, majd rálocsoljuk a szirupot, és citromhéjjal díszítjük.