Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

30 perces rozskenyér

30 perces rozskenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg rozsliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál natúr tökmag, durvára törve
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet őrölt kömény
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 5 dkg vaj, folyósra olvasztva és langyosra hűtve
  • 3 dl natúr joghurt

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk, kilisztezünk egy 11×20 cm nagyságú, kb. 6 cm mély, négyzetes püspökkenyér-formát.

Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a durvára tört tökmagot, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt, aztán ha szeretjük, adunk hozzá kevés frissen őrölt borsot is. Egy mérőkancsóban kézi habverővel összevegyítjük az olvadt vajat és a joghurtot, majd a keveréket átöntjük a lisztes tálba, és a tésztát fakanállal összedolgozzuk. Nem kell túl alaposnak lenni!

A tésztából kézzel bucit formázunk, beletesszük a püspökkenyérformába és 30 perc alatt kenyeret sütünk belőle.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!