dkg |
ROZSOS – 3 MAGVAS HÁZI KENYÉR |
g Ch/100g | g Ch | Elkészítése: | |||||
2,90 | 2,9 | dl | hideg víz | 0,00 | 0,00 | A leírás sorrendjébe dobáljuk a kenyér-sütőgépbe a hozzávalóka, a hidegvíztől az élesztőporig. A gépet bekapcsolva hagyjuk keverni, majd dagasztani a fi-gyelmeztető jelzésig (10 db sípszó, kb. 20 perc elteltével). Ekkor öntjük bele az előre lemért, és összekevert magokat. Innentől csak várjuk ki amíg a gép végez. A gép elekrtomos kábelét húzd ki afal-ból, ha végeztél! A kész kenyeret forrón tegyük a rácsra helyezett konyharuhá-ra, vizezzük be a tetejét és tekerjük be a textilbe. Várjuk meg míg kihűl. | |||
0,40 | 0,4 | dl | 2 ek napraforgó olaj | 0,00 | 0,00 | ||||
0,17 | 1,7 | dkg | 1,5 ek barna cukor | 97,40 | 16,56 | ||||
0,11 | 1,1 | dkg | 2 ek tejpor | 9,72 | 1,07 | ||||
0,12 | 1,2 | dkg | 2 tk só | 0,00 | 0,00 | ||||
2,90 | 29 | dkg | 2 mérő finomliszt | 76,30 | 221,27 | ||||
1,45 | 14,5 | dkg | 1 mérő rozsliszt | 66,60 | 96,57 | ||||
0,01 | 1 | db | C-vitamin | 0,00 | 0,00 | ||||
0,00 | 0,04 | dkg | 1,5 kiskanál élesztőpor | 3,20 | 0,01 | ||||
0,60 | 6 | dkg | szezámmag | 6,30 | 3,78 | ||||
0,40 | 4 | dkg | napraforgómag | 17,40 | 6,96 | ||||
0,50 | 5 | dkg | lenmag | 28,90 | 14,45 | ||||
9,56 | össz 10 dkg | 78,56 | dkg kisütve | össz g Ch | 360,67 | ||||
7,97 | dkg/db | 4,59 | g Ch/dkg kisütött kenyér | g/10 dkg | 37,71 | Menü: 3, Color: light, Size: 2 lb | |||
BEST | 12 | adag | g Ch/db |
30,06 |
Sütési idő: | kb. 3 óra 55 perc |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: