dkg |
DIA ZABPELYHES KEKSZ |
g Ch/100g | g Ch | Elkészítése: | |||||
1,00 | 10 | dkg | 1/2 csésze puha vaj | 0,50 | 0,50 | A tojást a vajjal, a cukorpótlóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd me-het hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró, és a tört csokoládé, a mazsola és kb. fél deci tej. Ha megva-gyunk, akkor egy sűrű masszát kell kap-nunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibé-lelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmé-rőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 190oC-ra előmelegített sütőbe tesszük és 15-18 perc alatt készre sütjük. | |||
0,15 | 1,5 | dkg | Sweettab por* | 85,00 | 12,75 | ||||
0,60 | 1 | db | 1 nagy tojás | 0,50 | 0,30 | ||||
0,08 | 0,8 | dkg | 1 cs. vaníliás cukor | 98,30 | 7,86 | ||||
0,95 | 9,5 | dkg | telj.kiörl.tönkölybúzaliszt | 63,90 | 60,71 | ||||
0,12 | 1,2 | dkg | ½ tk sütőpor | 26,00 | 3,12 | ||||
0,07 | 0,7 | dkg | ½ tk őrölt fahéj | 0,00 | 0,00 | ||||
0,04 | 0,35 | dkg | ¼ tk só | 0,00 | 0,00 | ||||
1,20 | 12 | dkg | zabpehely | 57,80 | 69,36 | ||||
0,50 | 0,5 | dl | tej | 5,30 | 2,65 | ||||
1,20 | 12 | dkg | mazsola – opcionális | 3,00 | 3,60 | ||||
0,65 | 6,5 | dkg | durvára vág.mogyoró | 8,70 | 5,66 | ||||
0,50 | 5 | dkg | keserű csokoládé 72% | 29,70 | 14,85 | ||||
7,06 | össz 10 dkg | 5,71 | dkg kisütve:31,76 g Ch/10 dkg | össz g Ch | 181,35 | ||||
2,94 | dkg/db | * 13,5 tk Sweettab | g/10 dkg | 25,71 | Sütési hőmérséklet:190oC, előmelegítve | ||||
NLC / Gasztro nyomán – BEST | 24 | adag | g Ch/db |
7,56 |
Sütési idő: | kb. 15-18 perc |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: