Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

DIA ZABPELYHES KEKSZ

dkg

DIA ZABPELYHES KEKSZ

g Ch/100g g Ch Elkészítése:
1,00 10 dkg 1/2 csésze puha vaj 0,50 0,50 A tojást a vajjal, a cukorpótlóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd me-het hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró, és a tört csokoládé, a mazsola és kb. fél deci tej. Ha megva-gyunk, akkor egy sűrű masszát kell kap-nunk. Evőkanállal egy sütőpapírral kibé-lelt tepsire kanalazunk 3-4 centi átmé-rőjű halmokat, majd nedves ujjal vagy kanállal keksz formájúra lapogatjuk. 190oC-ra előmelegített sütőbe tesszük és 15-18 perc alatt készre sütjük.
0,15 1,5 dkg Sweettab por* 85,00 12,75
0,60 1 db 1 nagy tojás 0,50 0,30
0,08 0,8 dkg 1 cs. vaníliás cukor 98,30 7,86
0,95 9,5 dkg telj.kiörl.tönkölybúzaliszt 63,90 60,71
0,12 1,2 dkg ½ tk sütőpor 26,00 3,12
0,07 0,7 dkg ½ tk őrölt fahéj 0,00 0,00
0,04 0,35 dkg ¼ tk só 0,00 0,00
1,20 12 dkg zabpehely 57,80 69,36
0,50 0,5 dl tej 5,30 2,65
1,20 12 dkg mazsola – opcionális 3,00 3,60
0,65 6,5 dkg durvára vág.mogyoró 8,70 5,66
0,50 5 dkg keserű csokoládé 72% 29,70 14,85
7,06 össz 10 dkg 5,71 dkg kisütve:31,76 g Ch/10 dkg össz g Ch 181,35
2,94 dkg/db * 13,5 tk Sweettab g/10 dkg 25,71 Sütési hőmérséklet:190oC, előmelegítve
NLC / Gasztro nyomán – BEST 24 adag g Ch/db

7,56

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!