dkg |
DIA SÁRGABARACKÍZ |
g Ch/100g | g Ch | Elkészítése: | |||||
10,00 | 100 | dkg | Sárgabarack, kimagvalt | 10,20 | 102,00 | A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még egyszer felforraljuk. A masszát forrón üvegekbe töltjük, minden üveg tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, lekötjük, és száraz gőzben kigőzöljük. | |||
0,06 | 0,055 | dl | Polisweet | 0,00 | 0,00 | ||||
0,00 | 0,01 | dkg | szalicil | 0,00 | 0,00 | ||||
0,00 | |||||||||
0,00 | |||||||||
0,00 | |||||||||
0,00 | |||||||||
0,00 | |||||||||
10,06 | össz 10 dkg | 1010 | dkg kisütve:0,10 g Ch/10 dkg | össz g Ch | 102,00 | ||||
10,06 | dkg/adag | g/10 dkg | 10,14 | Sütési hőmérséklet:180oC, előmelegítve | |||||
Pelle Józsefné: Összegyüjtött receptjei | 10 | adag | g Ch/db |
10,20 |
Sütési idő: | kb. 20 perc |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: