dkg |
DIA MEGGYES TORTA
|
g Ch/100g |
g Ch |
|
Elkészítése: |
|
1,50 |
15 |
dkg |
vaj |
0,50 |
0,75 |
A vajat simára keverjük ésóvatosan hozzáadjuk porcukrot, a tojássárgáját, a vanílincukrot és a sütőporral elkerverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott 24 cm-s torta-formába öntjük. Meggyel díszítjük. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk. |
0,15 |
1,5 |
dkg |
Sweettab por* |
85,00 |
12,75 |
1,80 |
3 |
db |
tojás |
0,30 |
0,54 |
0,10 |
1 |
dkg |
vanílincukor |
99,99 |
10,00 |
2,50 |
25 |
dkg |
tönköly búzaliszt |
67,80 |
169,50 |
0,12 |
1,2 |
dkg |
sütőpor |
26,00 |
3,12 |
1,00 |
1 |
dl |
tej |
5,30 |
5,30 |
2,50 |
25 |
dkg |
kimagozott meggy |
11,00 |
27,50 |
Sütési hőmérséklet: |
|
|
Elektromos sütő: 17oC, előmelegít |
9,67 |
össz 10 dkg |
össz g Ch |
229,46 |
Légkeveréses sütő: 150oC, előmelegítve |
6,04 |
dkg/db |
* 13,5 tk Sweettab |
g/10 dkg |
20,56 |
Gáz sütő: 2. fokozat, előmelegítve |
DrOetker nyomán – BEST |
16 |
adag |
g Ch/db |
14,17
|
|
Sütési idő: |
kb. 45 perc |
|
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: