dkg |
DIA MEGGYES PITE |
g Ch/100g | g Ch | Elkészítése: | |||||
3,60 | 6 | db | tojássárgája | 0,30 | 1,08 | A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáad-juk a vanílincukrot, a tojássárgáját, a to-jást, a rumot, az őrölt mandulát, a lisz-tet és a sütőport. Kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyeket, majd kisütjük. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. | |||
2,00 | 20 | dkg | vaj | 0,50 | 1,00 | ||||
0,20 | 2 | dkg | Sweettab por* | 85,00 | 17,00 | ||||
0,10 | 1 | dkg | 1 cs. vanílincukor | 99,99 | 10,00 | ||||
0,20 | 0,2 | dl | 2 ek rum | 0,00 | 0,00 | ||||
0,60 | 1 | dkg | tojás | 0,30 | 0,18 | ||||
0,12 | 1,2 | dkg | 1 cs. sütőpor | 26,00 | 3,12 | Sütési hőmérséklet: | |||
2,00 | 20 | dkg | tönköly búzaliszt | 67,80 | 135,60 | Elektromos sütő: 175oC, előmelegítve | |||
1,00 | 10 | dkg | őrölt mandula | 6,80 | 6,80 | Légkeveréses sütő: 155oC, előmelegítve | |||
1,00 | 10 | dkg | kimagozott meggy | 11,00 | 11,00 | Gáz sütő: 2. fokozat, előmelegítve | |||
10,82 | össz 10 dkg | össz g Ch | 185,78 | Sütési idő: | kb. 45 perc | ||||
6,01 | dkg/db | * 18 tk Sweettab | g/10 dkg | 17,17 | |||||
DrOetker nyomán – BEST | 18 | adag | g Ch/db |
10,32 |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: