Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

DIA KÖRTETORTA

dkg

DIA KÖRTETORTA

g Ch/100g g Ch Elkészítése:
3,60 6 db tojás       A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,80 Válaszd szét a tojásokat és a fehérjéből, vízzel verjél habot. Csurgasd bele a cuk-rot és a vaníliás cukrot és verd még ke-ményebb habbá. Keverd bele a tojás sárgáját. Keverd bele a lisztbe a sütő-port, majd óvatosan keverd a tésztába. Töltsd a kivajazott sütőformába, és a-zonnal told a sütőbe, süsd aranybarná-ra. Tűpróbával nézheted meg, hogy meg-sült-e. Hagyd kihűlni, majd vágd két lap-pá. A hideg tejszínta habfixálóval és a vaníliás cukorralverd kemény habbá. Vízfürdő felett, óvatosan olvaszd meg a csokoládét és a felét keverd össze a habbal. Az alsó lapot itasd át a körtepá-linkával és rakd ki a gerezdekre vágott körtékkel. A maradék körtéket csíkokra vágva tedd félre. Kend rá a csokikrémet és fedd be a másik tésztalappal. Az e-gész tortát kend be a maradék tejszínes krémmel. A maradék körtével díszítsd ki a torta tetejét. A torta oldalát kend be a félretett, olvasztott csokival.
0,02 0,02 dl 2 ek víz 0,00 0,00
0,15 1,5 dkg Sweettab por* 85,00 12,75
0,08 0,8 dkg 1 cs. vaníliás cukor 98,30 7,86
1,30 13 dkg liszt 76,30 99,19
0,70 7 dkg keményítő 83,10 58,17
0,12 1,2 dkg 1 cs. sütőpor 26,00 3,12
0,20 0,2 dl körtepálinka   A KRÉM 5,30 1,06
8,00 80 dkg körte(befőtt) 85,80 686,40
8,00 8 dl tejszín 3,00 24,00
0,40 4 dkg 4 cs. habfixáló 98,30 39,32
0,32 3,2 dkg 4 cs. vaníliás cukor 98,30 31,46
1,50 15 dkg keserű csokoládé 22,80 34,20
A DÍSZÍTÉSHEZ
0,50 5 dkg keserű csokoládé 22,80 11,40
24,89 össz 10 dkg össz g Ch 1 010,73
10,37 dkg/db * 13,5 tk Sweettab g/10 dkg 40,61
24 adag g Ch/db 42,11
Sütési hőmérséklet:180oC, előmelegítve
Variobella nyomán – BEST Sütési idő: kb. 30 perc
Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!