Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

DIA FRANKFURTI KOSZORÚ

dkg

DIA FRANKFURTI KOSZORÚ

g Ch/100g g Ch Elkészítése:
2,00 20 dkg vaj         A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,00 Keverd habosra a szobahőmérsékletű, puha vajat a cukorral, és a reszelt cit-romhéjjal. Egyesével keverd hozzá a to-jásokat is. Keverd el a liszben a kemé-nyítőt és a sütőport, majd az egészet add a vajhoz. Keverd bele a rumot is. Töltsd a tésztát a koszorú formába, és helyezd az előfűtött sütő alsó rácsára. A megsült tésztát borítsd a formából a rácsra, hagyd kihűlni, majd vízszintesen vágd három rétegbe. A krémhez forrald fel a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adj hozzá kevés hideg tejjel kevert pudingport és azzal is forrald fel. Hagyd hülni a pudingot, időnként keverd meg. Keverd nagyon habosra a va-jat, és kanalanként keverd bele a pudin-got. Tötsd meg a tésztát a krémmel, és a külsejét is keverd el vele, de csak any-nyit, hogy maradjon egy kis krém. Szórd meg a süteményt grilás, kandírozott meggyel, nyomj a félretett krémből 16 rózsát a koszorúra és migdegyikre ültess egy fél koktélcseresznyét.
0,20 2 dkg Sweettab por* 85,00 17,00
0,08 0,8 dkg 1 cs. vaníliás cukor 98,30 7,86
0,10 1 dkg 1/2 db citromhéj 2,30 0,23
3,60 6 db tojás 0,30 1,08
2,40 24 dkg tönköly búzaliszt 67,80 162,72
0,60 6 dkg keményítő 83,10 49,86
0,36 3,6 dkg 3 cs. sütőpor 26,00 9,36
0,01 0,01 dl 1 ek. rum 0,00 0,00
5,00 5 dl tej               A KRÉMHEZ 5,30 26,50
0,40 4 dkg 1 cs vaníliás pudingpor 85,80 34,32
0,10 1 dkg Sweettab por** 85,00 8,50
0,08 0,8 dkg 1 cs. vaníliás cukor 98,30 7,86
25,00 25 dkg vaj 0,50 12,50
A DÍSZÍTÉSHEZ
1,00 10 dkg kandírozott cseresznye 22,80 22,80
40,93 össz 10 dkg * 18 tk Sweettab össz g Ch 361,60
25,58 dkg/db ** 9 tk Sweettab

g/10 dkg

8,83

2009 Ringer/Bús Ella  16 adag g Ch/db

22,60

Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 180oC, előmelegítve
Légkeveréses sütő: 160oC, előmelegítve
Gáz sütő: 2-3. fokozat, előmelegítve
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!