dkg |
DIA FAHÉJAS KUGLÓF
|
g Ch/100g |
g Ch |
|
Elkészítése: |
|
1,20 |
2 |
db |
tojás |
0,30 |
0,36 |
A vajat cukorral, vanílincukorral, tojásokkal, rummal, és a fahéjjal elkeverjük. Óvatosan hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát és a mandulát is hozzáadjuk, a tésztát egy kivajazott formába öntjük. A sütés után hagyjuk a kuglófot hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukorral megszórva tálaljuk. |
2,50 |
25 |
dkg |
vaj |
0,50 |
1,25 |
0,25 |
2,5 |
dkg |
Sweettab por* |
85,00 |
21,25 |
0,10 |
1 |
dkg |
vanílincukor |
99,99 |
10,00 |
0,02 |
0,02 |
dl |
rum |
0,00 |
0,00 |
0,14 |
1,4 |
dkg |
fahéj |
0,00 |
0,00 |
0,30 |
3 |
dkg |
kakaópor |
32,40 |
9,72 |
Sütési hőmérséklet: |
|
2,50 |
25 |
dkg |
tönköly búzaliszt |
67,80 |
169,50 |
Elektromos sütő: 160-180oC, előmelegít |
0,24 |
2,4 |
dkg |
sütőpor |
2,60 |
0,62 |
Légkeveréses sütő: 150oC, előmelegítve |
1,00 |
10 |
dkg |
dia baracklekvár |
27,00 |
27,00 |
Gáz sütő: 2. fokozat, előmelegítve |
2,00 |
20 |
dkg |
mazsola |
65,00 |
130,00 |
Sütési idő: |
|
1,25 |
12,5 |
dkg |
mandula |
6,80 |
8,50 |
kb. 85-95 perc, a forma nagyságától függ |
11,50 |
össz 10 dkg |
össz g Ch |
378,20 |
|
115,00 |
dkg/db |
* 22 tk Sweettab |
g/10 dkg |
32,89
|
|
DrOetker nyomán – BEST |
1 |
adag |
g Ch/db |
378,20 |
|
|
|
|
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: