dkg |
DIA DUPLA SÁRGABARACKOS KUGLÓF |
g Ch/100g | g Ch | Elkészítése: | |||||
2,50 | 25 | dkg | natúr krémsajt | 3,75 | 9,38 | A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Elek-tromos kézi keverővel habosra keverjük a krémsajtot, a margarint és az édesí-tőt. (Fontos, hogy a sajt és a vaj szobahő-mérsékletű legyen.) Hozzáadjuk a re-szelt citromhéjat és a sót. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a masszát to-vább keverjük. Hozzákeverjük a levendu-lát, majd a lisztet. Hozzászórjuk a felkoc-kázott sárgabarackot. Kivajazunk és ki-lisztezünk egy kuglófformát, majd bele-öntjük a tészta kétharmadrészét. Erre rákanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd befedjük a maradék tésztával. 1,5 óráig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosra hűtjük, kiborítjuk a formából, porcukorral megszórva tálaljuk. | |||
2,50 | 25 | dkg | margarin | 0,30 | 0,75 | ||||
0,20 | 2 | dkg | Sweettab por* | 85,00 | 17,00 | ||||
0,40 | 4 | dkg | citrom reszelt héja | 2,30 | 0,92 | ||||
0,01 | 0,05 | dkg | 1 kávéskanál só | 0,00 | 0,00 | ||||
3,60 | 6 | db | tojás | 0,30 | 1,80 | ||||
0,03 | 0,28 | dkg | 2 tk levendula | 0,00 | 0,00 | ||||
3,65 | 36,5 | dkg | liszt – tönkölybúza telj. | 63,90 | 233,24 | ||||
1,00 | 10 | dkg | sárgabarack | 10,20 | 10,20 | ||||
1,00 | 10 | dkg | dia sárgabaracklekvár | 27,00 | 27,00 | ||||
14,88 | össz 10 dkg | 15,90 | dkg kisütve:18,89 g Ch/10 dkg | össz g Ch | 300,28 | ||||
9,30 | dkg/adag | * 19 tk Sweettab | g/10 dkg |
20,18 |
Sütési hőmérséklet:170oC, előmelegítve | ||||
Nők Lapja Konyha – BEST | 16 | adag | g Ch/db |
18,77 |
Sütési idő: | kb. 90 perc |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: