Túrós-szilvás császármorzsa
Hozzávalók:
- 4 tojás,
- 2,5 dl tej,
- 15 dkg liszt,
- csipetnyi só,
- 50 dkg szilva,
- 10 dkg tehéntúró,
- fél citrom reszelt héja,
- 2-3 evőkanál kristálycukor
Sütéshez:
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük és kimagozzuk. Ezután villával szétnyomott túrót, a citromhéjat és a cukrot a tojásos masszába keverjük, és ezt is beleforgatjuk. A vajat széles serpenyőben megmelegítjük, majd a tésztát lassan beleöntjük, és kis lángon néhány percig hagyjuk sülni. A szilvát rászórjuk, majd a tésztát nagyobb darabokra szaggatjuk, és időnként megkeverve aranysárgára sütjük. Forrón, porcukorral megszórva kínáljuk. Gaby55
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: