Meggyes császármorzsa Ch

Meggyes császármorzsa

Hozzávalók (4 személyre):

Tipp:

A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt.

Elkészítése:

A tojássárgákat 3 evőkanál CANDEREL édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál CANDEREL édesítőporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük. A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk, és előmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük. A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és CANDEREL édesítőporral.

1 adag energiatartalma: 583 kcal, szénhidráttartalma: 73 g

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »