Meggyes császármorzsa
Hozzávalók (4 személyre):
- 5 tojássárgája
- 3 evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz
- 2,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 4 dkg darált mandula
- 3 tojásfehérje
- 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml)
- 2 evőkanál rum (vagy pálinka)
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál mandulaforgács
Tipp:
A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt.
Elkészítése:
A tojássárgákat 3 evőkanál CANDEREL édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál CANDEREL édesítőporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük. A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk, és előmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük. A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és CANDEREL édesítőporral.
1 adag energiatartalma: 583 kcal, szénhidráttartalma: 73 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: