Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meggyes császármorzsa Ch

Meggyes császármorzsa

Hozzávalók (4 személyre):

  • 5      tojássárgája
  • 3      evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz
  • 2,5   dl tej
  • 15     dkg liszt
  • 4      dkg darált mandula
  • 3      tojásfehérje
  • 1      üveg magozott meggybefőtt (720 ml)
  • 2      evőkanál rum (vagy pálinka)
  • 5      dkg vaj
  • 2      evőkanál mandulaforgács

Tipp:

A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt.

Elkészítése:

A tojássárgákat 3 evőkanál CANDEREL édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál CANDEREL édesítőporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük. A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk, és előmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük. A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és CANDEREL édesítőporral.

1 adag energiatartalma: 583 kcal, szénhidráttartalma: 73 g

Címkék: , , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!