Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mazsolás-diós alma

Mazsolás-diós alma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy savanykás alma
  • 3 evőkanál mazsola
  • 4 evőkanál vágott dió
  • 8 evőkanál (barna) cukor
  • 1 evőkanálvaj a formához
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk. Magházukat kivájjuk, húsukat kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vastag peremük maradjon. Az alma húsát összeaprítjuk, és elkeverjük a mazsolával, a dióval.

Elkészítése:

A mazsolás masszát az almákba visszatöltjük, és minden almát megszórunk 1-1 evőkanál cukorral. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerakjuk az almákat. Aláöntjük a bort, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A maradék cukrot az almákra szórjuk, és a forró sütőben vagy grill alatt pár perc alatt ráégetjük (karamellizáljuk) a cukrot. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és az almákhoz kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc         Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 403 kcal

Balogh Viola

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!