Mazsolás-diós alma
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagy savanykás alma
- 3 evőkanál mazsola
- 4 evőkanál vágott dió
- 8 evőkanál (barna) cukor
- 1 evőkanálvaj a formához
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk. Magházukat kivájjuk, húsukat kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vastag peremük maradjon. Az alma húsát összeaprítjuk, és elkeverjük a mazsolával, a dióval.
Elkészítése:
A mazsolás masszát az almákba visszatöltjük, és minden almát megszórunk 1-1 evőkanál cukorral. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerakjuk az almákat. Aláöntjük a bort, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A maradék cukrot az almákra szórjuk, és a forró sütőben vagy grill alatt pár perc alatt ráégetjük (karamellizáljuk) a cukrot. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és az almákhoz kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 403 kcal
Balogh Viola
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: