Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kaiserschmarni

Kaiserschmarni

avagy bécsi császármorzsa, ahogy Ferenc József szerette

A császármorzsának semmi köze Napóleonhoz!

Nagyon sok recept létezik, nehéz kiválasztani az igazit, illetve az igazán finomat. A lényeg, hogy liszt kell bele, bármit is írjanak más receptek. Ahol gríz szerepel a hozzávalók között, az már gríz-smarni (daramorzsa)! Sokan keverik a kettőt, pedig elég különbözőek.

Hozzávalók:

  •          12 dkg liszt
  •          5 db tojás
  •          12 dkg cukor
  •          5 dkg mazsola
  •          5 dkg mandula
  •          5 dl tejszín
  •          8 dkg vaj

szilvareszt:

  •          25 dkg szilva
  •          8 dkg cukor
  •          citromhéj

Elkészítése:

Keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáontjuk a tojások sárgáját, 8 dkg cukorral, mazsolával és durvára tört mandulával ízesítjük, majd a tejszínt hozzáöntve jól összekeverjük. Végül hozzákeverjük a megmaradt cukorral felvert tojáshabot. Tepsiben felolvasztjuk a vajat, beleontjuk az elkészített tésztamasszát, és közepesen meleg sütőben megsütjük, majd villával apróra szaggatjuk. A kimagozott szilvát cukorral és citromhéjjal ízesített 2 dl vízben puhára főzzük, és melegen az elkészült morzsa mellé tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!