Cukrozott narancshéj 1

Cukrozott narancshéj

Hozzávalók:

Elkészítése:

A narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonó rétegtől meg a piszoktól. Szárazra törölni. A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot 1, 5 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk.

A héjakat a forrásban lévő oldatba dobjuk. 5 perc főzés után lehűtjük hideg vízben, majd lecsepegtetés után a forrdogáló sziruphoz adjuk. Addig kell főzni, míg a szirup a felére nem fő. Lehúzni a tűzről, 50 g cukorral megszórni és a szirupban hagyni kihűlni. Rácsra tenni és hagyni levegős helyen készen megszáradni.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »