Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Cukrozott narancshéj 1

Cukrozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 2 nagy vastaghéjú narancs
  • 20+5 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 3 cl narancslikőr

Elkészítése:

A narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonó rétegtől meg a piszoktól. Szárazra törölni. A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot 1, 5 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk.

A héjakat a forrásban lévő oldatba dobjuk. 5 perc főzés után lehűtjük hideg vízben, majd lecsepegtetés után a forrdogáló sziruphoz adjuk. Addig kell főzni, míg a szirup a felére nem fő. Lehúzni a tűzről, 50 g cukorral megszórni és a szirupban hagyni kihűlni. Rácsra tenni és hagyni levegős helyen készen megszáradni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!