Cukrozott narancshéj
Hozzávalók:
- 2 nagy vastaghéjú narancs
- 20+5 dkg cukor
- 1 dl víz
- 3 cl narancslikőr
Elkészítése:
A narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonó rétegtől meg a piszoktól. Szárazra törölni. A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot 1, 5 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk.
A héjakat a forrásban lévő oldatba dobjuk. 5 perc főzés után lehűtjük hideg vízben, majd lecsepegtetés után a forrdogáló sziruphoz adjuk. Addig kell főzni, míg a szirup a felére nem fő. Lehúzni a tűzről, 50 g cukorral megszórni és a szirupban hagyni kihűlni. Rácsra tenni és hagyni levegős helyen készen megszáradni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: