Császármorzsa
Egy kicsit kevésbe tejszínesen készíthető, egy osztrák recept alapján:
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél liter tej
- 5 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- csipet só
- 1 ek. cukor
- mazsola – ízlés szerint (kb. 5 dkg)
- fél rúd vanília (helyettesíthető vaníliaporral v. vanillincukorral)
- vaj
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet simára keverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a vaníliát. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába és beletesszük a mazsolát is. Egy nagyobb palacsintasütőben vajat olvasztunk, a tésztából kb. ujjnyi vastagságú réteget öntünk bele. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Még a serpenyőben felaprítjuk (falatnyi darabokra), megszórjuk porcukorral, és egy picit hagyjuk hogy a cukor rákaramellizálodjon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: