Cremets

Cremets

Hozzávalók:

A sűrű joghurthoz:

Az édességhez:

A tálaláshoz:

Az édesség elkészítéséhez szükség van:

Elkészítése:

Első nap lecsöpögtetjük a joghurtot. Ehhez egy nagyobb tálra teszünk egy nagy szűrőt, kibéleljük pelenkával, majd belekanalazzuk a joghurtot, aztán egy napra magára hagyjuk a hűtőben.

Másnap előkészítjük az alufóliatálkákat. Először kilyukasztjuk 8-10 helyen az aljukat egy megforrósított, vastagabb varrótűvel, aztán kibéleljük őket méretre vágott pelenkával úgy, hogy a pelenka szélei néhány cm-rel túllógjanak a tálkák peremén. Az előkészített tálkákat magunk mellé készítjük.

Jöhet az édesség! A porcukrot simára keverjük a felmelegített friss citromlével egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a sűrű joghurtot, aztán belevegyítjük a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapargatott belsejét. Robotgéppel az egészet jól összekeverjük, majd tiszta habverőkkel felverjük a tojásfehérjéket egy külön tálban. Végül a tojásfehérjehabot fakanállal beleforgatjuk a joghurtos keverékbe, és az édességet szétosztjuk az előkészített tálkákba.

A tetejüket lefóliázzuk, aztán átpakoljuk őket egy nagy tálcára, amelynek az aljára rácsot teszünk előtte -ide fog csöpögni belőlük a savó-, és betesszük mindet 1 napra a hűtőbe.

Harmadnap tálalunk. Az édességekről lekapjuk a fóliát, egyenként kistányérra borítjuk őket, és miután lehúztuk róluk a pelenkát, köréjük pakolunk szép, gurulós málnaszemeket.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »