Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromos karikák

Citromos karikák

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 1  citrom
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 4 evőkanál jégcukor (durva szemcsés cukor)

Előkészítés:

A citromot alaposan megmossuk, megtöröljük, héját lereszeljük, és a levét kinyomjuk. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük.

Elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom héját és levét, a tojássárgákat, és tovább keverjük. Kanalanként beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tésztát letakarjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük. Lisztezett deszkán a tésztát kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és nem túl nagy köröket szaggatunk ki belőle. Mindegyik közepét kiszúrjuk úgy, hogy a perem legalább 1 cm vastag maradjon. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt simítunk, és rárakosgatjuk a karikákat. A kenéshez a tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenegetjük vele a tésztát. Megszórjuk jégcukorral, és a sütőben 10-15 percig sütjük. A karikákat kissé hűlni hagyjuk, szalagot kötünk rájuk, és a fára akasztgatjuk.

Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: másnap 1 darab: 95 kcal

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!