Citromos karikák
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 1 citrom
- 20 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
A kenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 4 evőkanál jégcukor (durva szemcsés cukor)
Előkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, megtöröljük, héját lereszeljük, és a levét kinyomjuk. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük.
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom héját és levét, a tojássárgákat, és tovább keverjük. Kanalanként beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tésztát letakarjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük. Lisztezett deszkán a tésztát kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és nem túl nagy köröket szaggatunk ki belőle. Mindegyik közepét kiszúrjuk úgy, hogy a perem legalább 1 cm vastag maradjon. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt simítunk, és rárakosgatjuk a karikákat. A kenéshez a tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenegetjük vele a tésztát. Megszórjuk jégcukorral, és a sütőben 10-15 percig sütjük. A karikákat kissé hűlni hagyjuk, szalagot kötünk rájuk, és a fára akasztgatjuk.
Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: másnap 1 darab: 95 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: