Churros
(spanyol meleg édesség, ejtsd: kurosz)
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 dl víz
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 30 dkg rétesliszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- bő olaj
- porcukor
- hígított, forró barackíz
ELKÉSZÍTÉSE:
2,5 dl vizet egy csapott mokkáskanál sóval meg egy evőkanál cukorral felforralunk, a tűzről levesszük, és azon melegen eldolgozzuk 30 dkg 5,60-as (rétes) liszttel, egy nyers tojással meg egy evőkanál olajjal. Simára dagasztjuk, lisztezett deszkán téglalap alakúra, ujjnyi vastagra nyújtjuk, És lisztes késsel ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Forró, bő olajban ropogós pirosra megsütjük, a zsírt alaposan leitatjuk róla, és porcukorral meghintve tálaljuk. Hígított, forró barackízt kínálunk hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: