Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Churros

Churros

(spanyol meleg édesség, ejtsd: kurosz)

HOZZÁVALÓK:

  • 2,5 dl víz
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • bő olaj
  • porcukor
  • hígított, forró barackíz

ELKÉSZÍTÉSE:

2,5 dl vizet egy csapott mokkáskanál sóval meg egy evőkanál cukorral felforralunk, a tűzről levesszük, és azon melegen eldolgozzuk 30 dkg 5,60-as (rétes) liszttel, egy nyers tojással meg egy evőkanál olajjal. Simára dagasztjuk, lisztezett deszkán téglalap alakúra, ujjnyi vastagra nyújtjuk, És lisztes késsel ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Forró, bő olajban ropogós pirosra megsütjük, a zsírt alaposan leitatjuk róla, és porcukorral meghintve tálaljuk. Hígított, forró barackízt kínálunk hozzá.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!