Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Cannoli

Cannoli

Hozzávalók:

  • 70 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 60 g liszt
  • 190 g durvára őrölt dió
  • 1 kk. vanília kivonat

A töltelékhez

  • 300g Mascarpone
  • 3 ek. Brandy
  • 20g díszítőcukor

Elkészítés: Kicsit sietősen leírva:

Vaj megolvaszt.

cukor + tojásfehérje összekever (nem kell habbá verni), + liszt is belemegy. 5 p. keverés. Olvasztott vaj óvatosan hozzákever. Utána a dió és a vanília is. A keveréket legalább 2 órára hűtőbe tenni.

A Mascarpone + cukor összekever, végén a brandy is belemegy. Szintén hűtő.

Sütő előmelegít 180 fokra. Tepsik sütőpapírral előkészítve, 3 v. 4.

A diós keverékből tegyünk egy nagykanállal a sütőpapírra, és kenjük el jó vékonyra. kb. 7-8 cm átmérőjü köröket készítsünk így.

8-10 percig süssük, aztán még melegen, azonnal tekerjük fel egy fakanál nyelére. Süssük meg az összes anyagot.

Ha kihűltek a cannolik, mascarpone krémmel töltsük meg őket (habzsák).

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!