Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Barackos gyümölcskocsonya

Barackos gyümölcskocsonya

Hozzávalók:

  • 1 db őszibarack konzerv
  • csipet fahéj
  • csipet szegfűszeg
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg zselatin
  • 2 dl víz
  • 1 csokor citromfű
  • 1 dl tejszínhab
  • Tokaji Szamorodni, száraz, édes borkülönlegesség

Elkészítése:

Az őszibarack konzerv levét felforraljuk, hozzáadjuk a víz felét, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön 10 percig forraljuk. A zselatint hideg víz másik felével simára keverjük, és a baracklét rászűrjük. Mikor hűlni kezd a gyümölcskocsonya, kelyhekbe rétegezzük az egyenletes darabokra vágott barackokkal együtt. Dermedés után tejszínhabbal és citromfűvel díszítve tálaljuk. Tokaji Szamorodni, száraz, édes borkülönlegesség illik hozzá. lidl.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!