Barackos gyümölcskocsonya
Hozzávalók:
- 1 db őszibarack konzerv
- csipet fahéj
- csipet szegfűszeg
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek cukor
- 5 dkg zselatin
- 2 dl víz
- 1 csokor citromfű
- 1 dl tejszínhab
- Tokaji Szamorodni, száraz, édes borkülönlegesség
Elkészítése:
Az őszibarack konzerv levét felforraljuk, hozzáadjuk a víz felét, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön 10 percig forraljuk. A zselatint hideg víz másik felével simára keverjük, és a baracklét rászűrjük. Mikor hűlni kezd a gyümölcskocsonya, kelyhekbe rétegezzük az egyenletes darabokra vágott barackokkal együtt. Dermedés után tejszínhabbal és citromfűvel díszítve tálaljuk. Tokaji Szamorodni, száraz, édes borkülönlegesség illik hozzá. lidl.hu

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: