Banános pápaszem
Hozzávalók:
a tésztához:
- 6 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
a krémhez:
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanília puding
- 1 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 3 db banán
- 2 dl tej
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kakaót és a lisztet. Ezt követően a habot és a tojássárgáját óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt gáz- tepsibe kb. 15-20 percig sütjük. Mikor megsült sütőpapírra feltekerjük.
A vaníliás pudingot a tojással és tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezután a margarint kikeverjük a porcukorral és a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. A krémet kettéosztjuk és az egyik felébe kakaóport keverünk.
A tésztára először a sárga krémet kenjük, majd a barna krémet, középre helyezzük a banánt. Föltekerjük, és hűtőbe tesszük.
Budai Szabina
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: