Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Banános pápaszem

Banános pápaszem

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt

a krémhez:

  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília puding
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 db banán
  • 2 dl tej

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kakaót és a lisztet. Ezt követően a habot és a tojássárgáját óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt gáz- tepsibe kb. 15-20 percig sütjük. Mikor megsült sütőpapírra feltekerjük.

A vaníliás pudingot a tojással és tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezután a margarint kikeverjük a porcukorral és a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. A krémet kettéosztjuk és az egyik felébe kakaóport keverünk.

A tésztára először a sárga krémet kenjük, majd a barna krémet, középre helyezzük a banánt. Föltekerjük, és hűtőbe tesszük.

Budai Szabina

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!