Ananász hó
Hozzávalók:
- 1 evőkanál ízesítés nélküli zselatin
- 4 evőkanál hidegvíz
- 2,5 dl zúzott ananász, leszűrve
- 1,25 dl ananász szirup
- 1,25 dl ananász lé
- 2 evőkanál citrom lé
- 2 tojásfehérje
- 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Hideg vízben megáztatjuk a zselatint. Egy edénybe tesszük az összezúzott ananásszal együtt, ráöntjük a szirupot, a levét és egyet forraljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük, míg majdnem összeáll. A tojásfehérjét kemény habba verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Beleforgatjuk az ananászba, tálba vagy formába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. Tálra borítjuk és tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: