Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Ananász hó

Ananász hó

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál ízesítés nélküli zselatin
  • 4 evőkanál hidegvíz
  • 2,5 dl zúzott ananász, leszűrve
  • 1,25 dl ananász szirup
  • 1,25 dl ananász lé
  • 2 evőkanál citrom lé
  • 2 tojásfehérje
  • 4 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

Hideg vízben megáztatjuk a zselatint. Egy edénybe tesszük az összezúzott ananásszal együtt, ráöntjük a szirupot, a levét és egyet forraljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük, míg majdnem összeáll. A tojásfehérjét kemény habba verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Beleforgatjuk az ananászba, tálba vagy formába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. Tálra borítjuk és tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!