Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Amarettini

Amarettini

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg mandula
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál mandulaaroma

Elkészítése:

A sütőt 160oC-ra előmelegítjük. A mandulát 1-2 percre forrásban levő vízbe dobjuk, majd megszárítjuk és konyharuha között a héjat ledörzsöljük. Ezek után a mandulát egy sütőlapon 10-15 percig szárítjuk, de nem barnulni hagyjuk. A mandulát kevés liszttel beszórjuk és a cukor felével ledaráljuk. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzá adjuk a maradék cukrot felét, továbbverjük, míg egészen kemény habot kapunk, hozzáadjuk az aromát és az őrölt mandulát. A masszát habzsákba tesszük és diónyi adagokat nyomuk a sütőlapra. A golyókat gyengén megszórjuk porcukorral és 2 orran keresztül száradni hagyjuk. 15 percig 180oC-on megsütjük.   Sari

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!