Amarettini
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg mandula
- 22,5 dkg cukor
- 2 tojásfehérje
- 1/2 teáskanál mandulaaroma
Elkészítése:
A sütőt 160oC-ra előmelegítjük. A mandulát 1-2 percre forrásban levő vízbe dobjuk, majd megszárítjuk és konyharuha között a héjat ledörzsöljük. Ezek után a mandulát egy sütőlapon 10-15 percig szárítjuk, de nem barnulni hagyjuk. A mandulát kevés liszttel beszórjuk és a cukor felével ledaráljuk. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzá adjuk a maradék cukrot felét, továbbverjük, míg egészen kemény habot kapunk, hozzáadjuk az aromát és az őrölt mandulát. A masszát habzsákba tesszük és diónyi adagokat nyomuk a sütőlapra. A golyókat gyengén megszórjuk porcukorral és 2 orran keresztül száradni hagyjuk. 15 percig 180oC-on megsütjük. Sari
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: