Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Amaretti golyók

Amaretti golyók

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg tejcsokoládé,
  • 20 dkg étcsokoládé,
  • 2 tojás sárgája,
  • 2,5 dkg tej,
  • 2 ek tejszín,
  • 6,5 dkg piskóta,
  • 2 ek likőr,
  • 5 dkg kakaópor

Elkészítése:

Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá 2 ek Amaretto likőrt, ha nincs, Bonbonmeggyet. Tegyük hűtőszekrénybe, miután megdermedt, formázzunk belőle golyókat. Újabb hűtés után mártsuk őket 20 dkg felolvasztott, majd kissé lehűtött étcsokoládéba. A golyókat rakjuk ki zsírpapírra, tegyük vissza a hűtőszekrénybe, amíg a csokoládé jól megköt. Utána hintsük meg kakaóporral.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!