Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Almás táska

Almás táska

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • egy csipet só
  • liszt
  • 8 kisebb alma
  • 5 dkg dió vagy barackíz
  • porcukor
  • rum
  • tojás

ELKÉSZÍTÉSE:

Összegyúrunk 20 dkg lisztet 7 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, egy tojással, egy csipet sóval, és néhány óráig hideg helyen pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán vékony lappá nyújtjuk, és nyolc nagy négyszöget vágunk ki belőle. Meghámozunk nyolc kisebb almát, kivájjuk a magházukat, és helyükre, durvára vágott diót, meg egy mokkáskanál porcukrot tömünk. Megöntözzük rummal úgy, hogy ne csak a töltelék ázzon át, de kívül is benedvesítse az almát. Mindegyik tésztadarabra ültetünk egy-egy töltött almát, és a tészta négy sarkát összefogva, ráhajtjuk az almára. Tetejüket tojással kenjük, és a maradék dióval megszórjuk. (Összesen öt dkg dió elegendő hozzá, de készíthetjük olcsóbban is: dió helyett barackízt öntünk az alma üregébe.) Sütőlemezre egymás mellé ültetjük a szép nagy tésztadarabokat, és a sütőben aranybarnára sütjük. Adjunk hozzá tálaláskor kést-villát.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!