Karamellizált ananász, narancskrémmel
Hozzávalók:
- 2 ek. kristálycukor
- 1 doboz szeletelt ananász konzerv
- 3 db narancs
- 1 csomag vanília ízű puding
- 4 dl tej
- Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség
Elkészítése:
Teflonbevonatú serpenyőben cukrot pirítunk. Amikor a cukor aranyszínű lesz, az ananász szeleteket rátesszük, majd lassú tűzön az ananászkarikák másik felét is karamellizáljuk. A narancs kifacsart levét a megmaradt karamellre öntjük, majd felforraljuk. A narancshéjat lereszeljük, és bele főzzük a narancsos lébe. A pudingport hideg tejjel kikeverjük, és a narancslével felforralva krémet készítünk belőle. A krémet az ananászkarikákra öntjük, és narancshéjjal díszítve tálaljuk. Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség illik hozzá. lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: