Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karamellizált ananász, narancskrémmel

Karamellizált ananász, narancskrémmel

Hozzávalók:

  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 doboz szeletelt ananász konzerv
  • 3 db narancs
  • 1 csomag vanília ízű puding
  • 4 dl tej
  • Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség

Elkészítése:

 

Teflonbevonatú serpenyőben cukrot pirítunk. Amikor a cukor aranyszínű lesz, az ananász szeleteket rátesszük, majd lassú tűzön az ananászkarikák másik felét is karamellizáljuk. A narancs kifacsart levét a megmaradt karamellre öntjük, majd felforraljuk. A narancshéjat lereszeljük, és bele főzzük a narancsos lébe. A pudingport hideg tejjel kikeverjük, és a narancslével felforralva krémet készítünk belőle. A krémet az ananászkarikákra öntjük, és narancshéjjal díszítve tálaljuk. Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség illik hozzá. lidl.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!