Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Epres mini pavlova

Epres mini pavlova

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg keményítő (bármilyen)
  • 4-5 csepp vaníliaesszencia
  • 0,5 l tejszín – habbá verve
  • fél dl Maraschino likőr
  • 5 dkg cukor
  • eper

Elkészítése:

A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliaesszenciát, majd nyomózsákból papírral fedett tepsire kerek lapokat nyomunk. Körülbelül 4-5 cm átmérőjűek legyenek, ha ez megvan, jöhetnek a szélén látható kis tüskék, így kapunk kosárformát, amibe később pakolni tudunk. 80 C fokon kb. 1 óráig szárítjuk. Akkor jó, ha fel tudjuk emelni a papírról. Kihűlés után a tejszínhabot cukorral és a likőrrel ízesítjük, majd megtöltjük vele a kosárkákat. A tetejére eperszeleteket- vagy gerezdeket halmozunk.

Tipp:

A pavlovákat közvetlenül kínálás előtt töltsük meg, hogy ne ázzanak el a tejszínhabtól.

Elkészítési idő: 25 perc + 1 óra szárítás

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!