Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Eper csokis túróval

Eper csokis túróval

Hozzávalók:

  • ½ kg eper
  • egy tégely lágy túró
  • egy doboz tejföl
  • egy tábla csokoládé
  • pár darab ostya

Elkészítése:

Édesszájúak kedvenc csemegéje lesz ez a csokis-epres őrület. Az epret megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük. A túrót a tejföllel összekeverjük, és a felolvasztott csokoládéval sima krémmé keverjük. A pohárba egy eperréteget helyezünk, amelyet az összekevert krémmel megtetőzünk. Az így kapott rétegeket addig folytatjuk, amíg meg nem telik a pohár. Az utolsó réteg a krém lesz, amelyet ízlés szerint lereszelt csokoládéval, illetve csoki-darabokkal és ostyával díszíthetünk. Az alkotást rövid időre a hűtőbe tesszük. A csokoládénak köszönhetően, amely a hűtőben szépen megkeményedik, remek nyári frissítőként kínálhatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!