Édesburgonya barackkal
Hozzávalók:
- egy kg édesburgonya
- két evőkanál vaj
- három nagy őszibarack (konzervből is lehet, akkor 6 fél)
- gyömbér (frissen reszelt a legjobb),
- só,
- maple szirup,
- citromreszelék
Elkészítése:
20-25 percet forraljuk a burgonyát, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben az őszibarackot hámozzuk, vékonyra szeleteljük, a vajat kis láboskában megmelegítjük, beleszórjuk a reszelt gyömbért, és egy picit egyben melegítjük, hogy fonnyadjon, levesszük a hőről, és beleszórjuk a citromot meg sót, és leöntjük a sziruppal, és összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, egy kivajazott tálban kirakjuk felváltva a burgonyát meg a barackot, egymást fedve, hogy betelítsék egy rétegben a tálat. Megkenjük a vaj felével. 15 percet 180 fokos sütőben sütjük, aztán a maradék vajjal még megkenjük, és még 15 percet sütjük. Bernát Klári

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: