Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Édesburgonya barackkal

Édesburgonya barackkal

Hozzávalók:

  • egy kg édesburgonya
  • két evőkanál vaj
  • három nagy őszibarack (konzervből is lehet, akkor 6 fél)
  • gyömbér (frissen reszelt a legjobb),
  • só,
  • maple szirup,
  • citromreszelék

Elkészítése:

20-25 percet forraljuk a burgonyát, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben az őszibarackot hámozzuk, vékonyra szeleteljük, a vajat kis láboskában megmelegítjük, beleszórjuk a reszelt gyömbért, és egy picit egyben melegítjük, hogy fonnyadjon, levesszük a hőről, és beleszórjuk a citromot meg sót, és leöntjük a sziruppal, és összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, egy kivajazott tálban kirakjuk felváltva a burgonyát meg a barackot, egymást fedve, hogy betelítsék egy rétegben a tálat. Megkenjük a vaj felével. 15 percet 180 fokos sütőben sütjük, aztán a maradék vajjal még megkenjük, és még 15 percet sütjük. Bernát Klári

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!