Diós rudacskák
Hozzávalók:
- 15 dkg darált dió,
- 15 dkg porcukor,
- 1 egész tojás,
- 1 tojásfehérje,
- 7 dkg nagyon finom porcukor.
elkészítése:
A diót, a 15 dkg porcukrot és a tojást összeállítjuk és finom morzsával meghintett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk. Igen ragadós lesz, ezért a deszkát zsemlemorzsával hintsük meg!
A bevonathoz a tojásfehérjét a 7dkg porcukorral, pár csepp citromlével jó habosra keverünk. Ezzel a tészta tetejét egyenletesen bekenjük. Ujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. Széles kés segítségével zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Gyenge tűznél inkább szárítjuk, mint sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: