Diós desszert
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- kevés reszelt citromhéj
- 20 dkg törött cukor
- 10 dkg dió
- 5 dkg mandula
- 2-3 tojásfehérje
Elkészítése:
10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 tojássárgájából, kevés reszelt citromhéjjal tésztát gyúrunk, kis fánkszúróval kiszurkáljuk a fél centiméter vastagra nyújtott tésztát, és félig megsütjük. 20 dkg törött cukrot, 10 dkg diót és 5 dkg mandulát, 2-3 tojásfehérjével összekeverünk és a tűzön is, addig keverjük, míg sűrű tömeggé lett. Ebből azután a félig megsült tésztára kávéskanálnyit teszünk és ismét a sütőbe tesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: