Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós desszert 1914

Diós desszert

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1  tojássárgája
  • kevés reszelt citromhéj
  • 20 dkg törött cukor
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 2-3 tojásfehérje

Elkészítése:

10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 tojássárgájából, kevés reszelt citromhéjjal tésztát gyúrunk, kis fánkszúróval kiszurkáljuk a fél centiméter vastagra nyújtott tésztát, és félig megsütjük. 20 dkg törött cukrot, 10 dkg diót és 5 dkg mandulát, 2-3 tojásfehérjével összekeverünk és a tűzön is, addig keverjük, míg sűrű tömeggé lett. Ebből azután a félig megsült tésztára kávéskanálnyit teszünk és ismét a sütőbe tesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!