Diós csók
Hozzávalók: (kb. 45 darabhoz):
a tésztához:
- 15 dkg margarin,
- 10 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- 1 db tojás,
- 6 db tojássárgája,
- 5 dkg dióbél,
- 35 dkg liszt,
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
- 1 mokkáskanál szerecsendió,
- 1 evőkanál rum
a mázhoz:
- 25 dkg baracklekvár,
- 10 dkg Koronás porcukor
a díszítéshez
- kb. 45 db felezett dió
a forma kikenéséhez
- margarin
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót finomra daráljuk, és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot. Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük, és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, és a sütőlapra helyezzük. 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk.
A porcukrot 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük és 1-1 fél dióval díszítjük. Rácsra téve szárítjuk.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: