Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós csók

Diós csók

Hozzávalók:  (kb. 45 darabhoz):

a tésztához:

  • 15 dkg margarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 csipet só,
  • 1 db tojás,
  • 6 db tojássárgája,
  • 5 dkg dióbél,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
  • 1 mokkáskanál szerecsendió,
  • 1 evőkanál rum

a mázhoz:

  • 25 dkg baracklekvár,
  • 10 dkg Koronás porcukor

a díszítéshez

  • kb. 45 db felezett dió

a forma kikenéséhez

  • margarin

Elkészítése:

A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót finomra daráljuk, és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot. Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük, és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, és a sütőlapra helyezzük. 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk.

A porcukrot 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük és 1-1 fél dióval díszítjük. Rácsra téve szárítjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!